“A józan észbe vetett hit az egyetlen hit, amely a mindennapokban is igazolódik néha.”
G B Shaw

“Blogot azért ír az ember, hogy sokan ne értsenek egyet vele. Ezt nekem, eddigi blogírói pályafutásom során sikerült megvalósítani. Manapság – úgy tűnik – a józan ész vesztésre áll a világban.
Mindent áthatnak és mindent legyőznek az ideológiának becézett fantazmagóriák; valóság öreganyánk vesztésre áll az emberek fejében.
Legyen ez önmagam, s talán más néhányak számára némi megnyugtatás, hogy elmondhassuk:
Én szóltam.”

Éppen ezért szeretném, ha minél többen tudnának róla. Mindegy, de mégis arra gondolok, hogy szórványban élünk. Máramaros megyében. Látom a magatartást, a hozzáállást, a beolvadást, a közömbösséget, és sok minden mást, amit már senki sem szeret hangoztatni, elfogadni és erről beszélni. Látom, hogy lassan eltűnünk, hogyan pusztulunk! Pedig még lenne itt dolgunk. Rettenetesen hiányzunk sok helyről, sokszor és sajnálatosan. Borzasztóan nem politizálunk a saját javunkra. Ez sem baj, de lagalább ott lennénk, ahol kell. Ott vannak mások, és megteszik azt, amit nekik kell és nem nekünk.

Rövidesen újraindul a www. FELSOBANYA.INFO HONLAP. Egy bizonyos ideje nem működött, de a kényszerpihenő lejárt. Újraindítom a “Monte Medio Értékei” Honlapjaként. Azért, hogy néha olvassunk is egyet mást, hogy jobban tájékoztasson és hogy odafigyeljünk egymásra.
Figyeljük tehát rövidesen a www. felsobanya. info” lapot.